7 Kasım 2010 Pazar

Webber Red Bull Yönetimini Eleştirdi


Formula 1’in ihtimal hesaplarına dönen şampiyonluk yarışı için üç güçlü rakibin savaşı sürüyor.

Brezilya’da ikinci sırada podyuma çıkarak lider Fernando Alonso’yu takibini sürdüren Red Bull pilotu Mark Webber, takım emri vermeme konusundaki kararlılığını sürdüren takım yönetimini bir kez daha eleştirmekten geri durmadı.

Brezilya’da alacağı olası zaferle birlikte Alonso ile aralarındaki puan farkını 1’e indirme şansı bulunan ancak ilk sırada devam eden takım arkadaşının gerisinde ikincilikte kalan Webber, “Vettel iyi bir yarış çıkarttı ve kazandı. Takım emri uygulansaydı büyük bir avantaj elde edebilirdik. Ancak yönetim bu konudaki kararında ısrarcı. Alonso son yarışta şampiyonluğa yetecek puanı alabilir” dedi.

“Bu sezon yarışların büyük kısmı sıralama turlarında ya da ilk virajda belli oldu. Çoğu yarışta birbirimizi takip ettik. Vettel’i ilk virajda geride bırakabilseydim her şey farklı olurdu. Son bölümde motorun aşırı ısınması sebebiyle ilk sırayı fazla zorlama imkanı bulamadım. Sadece Alonso’yu arkamda tutmaya odaklandım”

Red Bull’un Takımlar Dünya Şampiyonluğu’nu hak ederek kazandığını sözlerine ekleyen Avustralyalı pilot, “Böylesi özveriyle çalışan bir ekip, Ferrari ve McLaren’i geride bırakarak büyük bir başarı elde ettiler. Adil bir yarışı kazanmak çok güzel” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder