27 Kasım 2010 Cumartesi

Twitter Hamilton'a Bela Oldu


Twitter, oturduğunuz yerden tüm dünyayı takip edebildiğiniz, kendinizi özgürce ifade edebildiğiniz ve sizi hiç tanımadığınız insanlara ulaştıran bambaşka bir gezegen...

Ancak bu gezegen, yeteri kadar dikkatli olmayan herkesin başına bela olabiliyor. 140 karaktere sığdırdığınız kelimelere dikkat etmediğiniz taktirde kendiniz çok zor bir durumun içinde bulabiliyorsunuz.

Özellikle de dünya şampiyonu unvanını taşıyan bir Formula 1 pilotuysanız...

Yaklaşık birkaç aydır Twitter gezegenine taşınan Hamilton, kısa sürede 55 bin takipçi buldu kendine. Ancak İngiliz Dil Kurumu'na inat bir İngilizce kullanıyor olması bazılarının kendisini eleştirmesine neden oldu.

İngiliz pilot, bu eleştirilere cevap verirken, İngilizce'de artık edat görevi gören çok meşhur ama bir o kadar da sakıncalı, dört harfli bir kelime ile cevap verince, kendini zor bir durumun içinde buldu.

Sakıncalı kelimeyi içeren gönderi silindi, Hamilton takipçilerinden "Kullandığım dil için özür diliyorum. Sizlere yöneltilmiş bir ifade değildi" diyerek özür dilemek zorunda kaldı.

Hamilton'ın anlaşılması zor İngilizcesi ile devam ettiği gönderilerinde bir daha sakıncalı kelimeler kullanmayacağını tahmin ediyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder