20 Kasım 2010 Cumartesi

Pirelli ile İkinci Gün...

Pirelli ile Abu Dabi'deki ilk testlerin ikinci günü renkli görüntülere sahne olurken, lastikler konusundaki pilotların fikirleri daha olumlu oldu.


Sebastian Vettel, ikinci gün de pistteydi. Ancak lastikler konusundaki şanssızlığı sürdü. Günün en hızlı üçüncü ismi oldu...

Sorunlara rağmen Vettel Pirelli lastiklerinden oldukça memnun olduğunu dile getirdi.


Mercedes'in efsane pilotu Michael Schumacher, geride bıraktığımız sezonda lastikler yüzünden epey sorun yaşamıştı. Ancak Pirelli ile çok daha rahat bir görüntü sergiledi. Günün en hızlı ikinci ismi olmayı başardı.

Pirelli'nin değişik bir kombinasyona sahip olduğunu belirten Schumi, "Ön lastikler çok daha güçlü görünüyor ki bu benim sürüş tekniğime daha çok uyuyor. 2011 aracının bu lastiklere nasıl uyum sağlayacağı üzerinde çalışmaya başlamalıyız. Testler benim için oldukça pozitifti. Lastiklerde yapılacak geliştirmelerle daha iyi hale getirilebileceğine inanıyorum" diye konuştu.


Mercedes pilotları ilk gün olduğu gibi ikinci gün de tam kadro garajdaydılar. Nico Rosberg, Schumi'nin testlerini yakından takip etti...


Rosberg'den ikinci gün biraz daha pozitif açıklamalar geldi...

Alman pilot, Mercedes'in Pirelli ile uyum sağlayacak şekilde otomobil geliştirebileceğini belirtti.


Pirelli mühendisleri, takımlara testler boyunca büyük destek verdiler. Hem garajlarda hem de pit duvarında etkindiler...


Günün en hızlı beşinci ismi olan Robert Kubica ise, tur zamanlarının 2011'de nasıl bir performans göstereceklerine dair bir ölçü olmayacağını vurguladı.

Yeni lastikler hakkında fikir sahibi olmaya başladıklarını ancak henüz yolun çok başında olduklarını belirten Polonyalı pilot, "Lastiklerin kalitesi konusunda kimsenin bir şüphesi yok. Ancak hamurlar konusunda gelişime devam edilmesi gerekebilir" dedi.


Ferrari testlerdeki tur zamanlarında liderliği bırakmadı... Fernando Alonso en iyi tur zamanını elde etmeyi başardı.

Alonso, Pirelli'nin Bridgestone'dan çok da farklı olmadığını belirterek, "Bu durum lastikler arası geçişin çok daha yumuşak olmasını sağlayacak. İlk izlenimlerimiz kesinlikle olumlu yönde" dedi.

İki gün süren testlerin en hızlı ismi ise Felipe Massa oldu...


Yorgun görünen Ferrari çalışanları, uzun sezonun ardından Pirelli testlerinin bir an önce tamamlanmasını bekliyor gibiydiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder