19 Kasım 2010 Cuma

Formula 1'in Pirelli İle İlk Günü...

Formula 1 dünyası, 14 Kasım'daki final yarışının ardından bir kez daha Abu Dabi'de toplandı. Bu kez yeni lastik tedarikçisi Pirelli ile ilk testleri gerçekleştirmek için...


Son şampiyon Vettel, takım arkadaşının yokluğunda iki gün boyunca pistte testleri tek başına gerçekleştirecek...

İlk izlenimleri ise; "Beklediğimizden çok daha olumlu" oldu. Gerekli dataların toparlanmaya başlandığını belirten Vettel, "Lastikleri ilk kez deniyoruz ve bence Pirelli doğru yolda ilerliyor" dedi.

Alman pilot, ilk gün özellikle arka lastikler ile sorun yaşadı. Pirelli, mühendisler tarafından sıkıntıların nedeninin araştırıldığını açıkladı.



Mercedes takımı, 2010 sezonuna lastiklerle oldukça sorun yaşamıştı. İlk gün testlerine çıkan Nico Rosberg'in ilk tepkisi, "Eskisinden daha kötü" oldu. Pirelli'nin Bridgestone'a göre çok daha yavaş olduğunu belirten Alman pilot, "Yeni otomobilin tasarım ve geliştirmeleri için bazı datalar elde ettik. Ancak çok daha fazlasına ihtiyacımız olacak. Lastiklerin gelişimi konusunda Pirelli'nin yapacağı çalışmalar ile yarışlarda daha iyi bir hale gelebilir"

Rosberg'in yeni saç kesimi ise beğeni topladı...


Michael Schumacher testlere cumartesi günü çıkacak. Ancak cuma itibariyle Mercedes garajındaki yerini almıştı bile...

Lastikleri yakından inceleyen Schumi, Rosberg'in görüşlerini de dikkatle dinledi...


Pirelli, testler boyunca 8 set lastikle birlikte her takıma birer mühendis görevlendirdi. Pirelli mühendisleri, takım çalışanlarıyla sürekli görüş alışverişi içerisindeydi.

Yeni lastik tedarikçisinin yetkilileri, ilk testlerde elde edilecek zaman derecelerinin bir önem taşımadığını sık sık vurguladılar...


İlk gün testlerinin en hızlı ismi Ferrari pilotu Felipe Massa oldu. Brezilyalı pilot, "Piste çıktığım ilk andan itibaren oldukça rahattım. Lastiklere çok kolay alıştığımı söyleyebilirim. İlk izlenimlerimiz kesinlikle olumlu. 2011 otomobili için ihtiyaç duyacağımız verilerin büyük kısmını aldık" dedi.

Pirelli test pilotu Lucas di Grassi de testler boyunca garajdaydı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder