12 Kasım 2010 Cuma

Red Bull Takım Emri mi Uyguluyor?


Haftalardır süren, Red Bull'da takım emri uygulanıp uygulanmayacağı tartışmalarına kesin bir ifade ile "hayır" cevabı veren Christian Horner'ın son açıklamaları kafaları karıştırdı.

İki Red Bull pilotunun şampiyonluğu takıma getirmek için çalışacaklarını söyleyen Horner, bunun bir takım emri olmadığını ifade etse de, bunun gerçeği yansıtmadığı düşüncelerinin ortaya çıkmasına neden oldu.

"Pilotlarımız takımları için yarıştıklarını iyi biliyorlar. İkisinin de şansı devam ediyor, Webber'in pozisyonu Vettel'den biraz daha iyi. Ancak her ikisi de şampiyonluk adına ter dökecekler. Kazanmak istiyorlar"

"Ancak eminim ki, eğer biri şansını kaybederse, diğerine tüm desteğini verecektir. Elbette ki bu onların vereceği bir karar. Takım olarak pilotlarımızın kararlarına karışmayacağımızı önceden de açıkladık. Takım için gerekeni yapmak onların tasarrufunda"

"Bizim için hangi pilotun kazandığının bir önemi yok. Her ikisi de Red Bull adına piste çıkıyorlar. Unvanın Ferrari'ye değil Red Bull'a gelmesi için ne gerekiyorsa yapacaklar"

"Öte yandan rakiplerimizi kontrol etmemiz mümkün değil. Alonso bizden daha iyi veya daha kötü bir puan alma yolunda ilerlerse, o zaman kendi aralarındaki rekabeti piste yansıtmalarında hiçbir sorun olmaz"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder